Elastische band helpt kinderen te focussen in de klas

Elastische band helpt kinderen te focussen in de klas

Sommige kinderen vinden het lastig om langere tijd stil te zitten in de klas, dat maakt het moeilijk zich te kunnen concentreren op de les. Een school in Amerika heeft de oplossing gevonden: de zogeheten Bouncy Bands.

Elastische band
Het klinkt misschien wél ingewikkelder dan het is, maar: het is een elastiek die je onderaan aan de voorpoten van de tafel bevestigd. Zo kunnen kinderen tijdens het leren naar hartelust bewegen, zonder te stoppen met lezen of rekenen, is het idee. De leerlingen van groep 6 docente Jennifer Merriman op de Gravette Public School hebben ze allemaal, mét effect.

Wiebelen en concentreren
Becky Rangel, voorlichtingsambtenaar van de Gravette Public Schools in Arkansas, bezocht de klas van Merriman. “Ik zag de studenten stil en rustig lezen, terwijl hun voeten heen en weer bewogen op het elastiek. Zo raakten ze de energie kwijt, die hen anders had afgeleid van hun schoolwerk.” Merriman vertelde Rangel dat in de korte tijd dat ze de Bouncy Bands gebruikte, het nu al een positief effect had op de concentratie van haar leerlingen.

Viral
Rangel postte een bericht over haar bezoek aan groep 6 op Facebookpagina van de Gravette Public Schools, die sindsdien compleet viral ging. Ook een idee om op Nederlandse scholen te introduceren?

08 - 02 - 2018Terug