Werkconferentie | Was u erbij?

Werkconferentie | Was u erbij? 28 - 02 - 2019

Even een paar berichten op twitter:

 

 

 

 

 


We delen graag het filmpje "The eyes of a child"  

Bert Wienen gebruikte het gedicht "De Klas van Theo Danes" als inleiding

> presentatie Bert Wienen

Tijdens de conferentie werd een korte video vertoond waarin de 28-jarige Jelmer zijn verhaal doet over zijn ervaringen met Almeers onderwijs, via het sbo volgt hij regulier po en rondt hij het vmbo af. Voelde hij zich anders dan andere kinderen, wordt hem gevraagd. Nou nee, vertelt Jelmer, ik voelde wel dat die kinderen anders waren dan ik. Hij vindt dat hij ‘veel bredere interesses’ heeft dan de kinderen bij wie hij in de klas zat. (Jelmer weet alles van de natuur.) Klinkt gek, geeft hij toe, ‘anderen zien dat als obsessie, maar ik vind hun interesse beperkt’. ‘Ik heb wel het gevoel dat ik wel gepest ben.’ ’Mijn docent sport was een hele goede.’ Jelmer leerde tot ieders verbazing op zijn elfde lezen, en kijkt niet ontevreden op zijn onderwijs terug. Hij vindt dat ie stevig in zijn schoenen staat en woont in een woon-zorgvoorziening en zet zijn pgb in om drie dagen per week bij een baas te werken.

 

Na de vertoning van het filmpje volgt een gesprek met zijn moeder en betrokkenen van weleer die nu nog steeds dagelijks passend onderwijs tot een succes proberen te maken.

De conferentie De kunst van het samenwerking vond plaats op 27 februari in Almere. De ruim 120 deelnemers waren mooi verdeeld: schoolleiders, zorgcoordinatoren, jeugdartsen, jeugdhulp, MEE, welzijn, schoolbestuurders en medewerkers Passend Onderwijs Almere. Wethouder Haak-Griffioen, zorg, jeugd en onderwijs sloot de conferentie af.

 

> Klik verder voor de foto impressieTerug